Uthyrningspolicy

Denna uthyrningspolicy gäller Kindfast AB, 556431-0216

Sökkriterier

 1. Alla som är över 18 år kan söka bostad i detta bostadsbolag.
 2. Vi har ingen bostadskö utan jobbar med intresseregister. För våra nyproducerade lägenheter på Kinnagatan 6 tillämpas dock kösystem. För att ställa sig i kö på dessa, eller lämna intresseanmälan på övriga lägenheter, kontaktar ni oss via epost eller telefon.
 3. Våra lägenheter annonseras ut på hemsidan, där man kan söka den lägenhet man är intresserad av. Kunder som skickar in intresse för ledig lägenhet bearbetas i den turordning och efter de sökkriterier som uppgavs i intresseanmälan, samt om denne uppfyller punkterna i övrigt i denna policy.
 4. Vårt bostadsbolag eftersträvar lugna och trygga boendeförhållanden för våra hyresgäster. Det skapar vi genom att ha en bra balans mellan olika människor i våra bostadshus. Vi strävar efter att våra hyresgäster ska trivas och bo kvar så länge som möjligt. För oss är det därför viktigt att, med hänsyn till våra övriga hyresgäster och företagets bästa, att hitta rätt hyresgäst till rätt bostad.
 5. Det är obligatoriskt att ha hemförsäkring när hyresgäst flyttar in hos oss. Som hyresgäst väljer du själv vilket försäkringsbolag du vill ha din hemförsäkring hos.
 6. Vi samarbetar med Svenljunga och Tranemo kommun och tillhandahåller vid behov säkskilda boendeformer för den som behöver extra stöd och tillsyn.

Bedömning av intressenter

 1. Det är tillräckligt att det är sannolikt att hyresgästen har möjlighet att betala hyran vid en kalkyl av vad hushållet har kvar att leva på efter att hyran är betald.
 2. Före uthyrning sker en kreditkontroll där vi gör en bedömning av kundens betalningsförmåga.
 3. En kontroll görs också för att säkerställa att kunden inte har betalningsanmärkningar, skuld till Kronofogden eller annan hyresvärd och/eller på annat sätt misskött tidigare boende.
 4. Antalet personer som ska bo i bostaden ska vara rimligt i förhållande till bostadens storlek.
 5. Vid behov kan ytterligare referenser, t ex från arbetsgivare och tidigare hyresvärd begäras in.

Omflyttning inom Kindfast AB

Generellt gäller att du bör bo minst ett år innan ny bostad erbjuds. Undantag från denna regel kan göras om särskilda skäl finns. Sådana skäl kan vara familjebildning, familjesplittring eller förändrade ekonomiska villkor. Intresseanmälan för omflyttning inom beståndet kan göras via epost eller telefon.